Wiadomości branżowe

Zupa ? przepis na kulinarny sukces

Zupa ? przepis na kulinarny sukces
Smaczna, gęsta, aromatyczna – to słowa, które najlepiej opisują udaną zupę. Lubujemy się w jej tradycyjnych smakach. Nasi faworyci to: pomidorowa, ogórkowa czy żurek. A jakby tak wypróbować nieco inne odmiany tego rozgrzewającego posiłku? Winny krem z borowików czy zupa z soczewicy to propozycje dla tych, którzy nie boją się wprowadzić nieco odmiany do swojej kuchni! Wypróbuj poniższe przepisy i znajdź z nami sposób na kulinarny sukces! Czujesz niedosyt? Wejdź na www.knorr.pl Winny krem z borowików z makaronemSkładniki: Suszone borowiki - 5 dekagramów Zupa w torebce Knorr Borowikowa - 1 sztuka ½ szklanki wina białego wytrawnego Śmietanka kremówka - 3 łyżki Makaron typu wstążki - 250 gramów ½ pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: 1.Ugotuj borowiki i pokrój na kawałki. 2.Przygotuj na powstałym wywarze (500 ml) Zupę Borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez ok. 10 minut na średnim ogniu. 3.Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z

Smaczna, gęsta, aromatyczna – to słowa, które najlepiej opisują udaną zupę. Lubujemy się w jej tradycyjnych smakach. Nasi faworyci to: pomidorowa, ogórkowa czy żurek. A jakby tak wypróbować nieco inne odmiany tego rozgrzewającego posiłku? Winny krem z borowików czy zupa z soczewicy to propozycje dla tych, którzy nie boją się wprowadzić nieco odmiany do swojej kuchni! Wypróbuj poniższe przepisy i znajdź z nami sposób na kulinarny sukces! Czujesz niedosyt? Wejdź na www.knorr.pl

Winny krem z borowików z makaronem

Składniki:

  • Suszone borowiki – 5 dekagramów
  • Zupa w torebce Knorr Borowikowa – 1 sztuka
  • ½ szklanki wina białego wytrawnego
  • Śmietanka kremówka – 3 łyżki
  • Makaron typu wstążki – 250 gramów
  • ½ pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Ugotuj borowiki i pokrój na kawałki.
2.Przygotuj na powstałym wywarze (500 ml) Zupę Borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez ok. 10 minut na średnim ogniu.
3.Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente) posypany natką pietruszki.

 

Zupa z kukurydzy z czosnkiem

Składniki:

  • Ugotowana kolba kukurydzy – 2-3 sztuki
  • Mleko – 3 szklanki
  • Gałka muszkatołowa – 1 szczypta
  • Pieprz
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr – 1 kostka
  • Posiekana cebula – 1/2 sztuki
  • Obrana roztarta główka czosnku – 1/2 sztuki
  • Masło – 1 łyżka
  • Posiekana natka pietruszki – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

1.Wyłuskaj kolby kukurydzy, zmiksuj połowę ziaren z ciepłym mlekiem, szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem oraz kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
2.Podsmaż cebulę i czosnek na maśle, dodaj zmiksowane ziarna kukurydzy i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty.
3.Dodaj pozostałą kukurydzę gotując ponownie 3 minuty. Podaj posypane natką pietruszki.

Zupa z soczewicy

Składniki:
  • Soczewica – 1 i 1/2 szklanki
  • Rosół wołowy Knorr – 4 kostki
  • Marchew – 2 sztuki
  • Pietruszka – 2 sztuki
  • Cebula – 1 sztuka
  • Seler – 1/2 sztuki
  • Ząbek czosnku – 3 sztuki
  • Sok z cytryny – 2 łyżki
  • Pieprz
  • Posiekana natka pietruszki – 2 łyżki
  • Pokruszony ser feta – 10 dekagramów
A to już wiesz?  100 tysięcy kart zbliżeniowych w ING

Sposób przygotowania:

1.Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 min, a następnie ugotuj do miękkości w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr oraz obranych jarzyn i czosnku.
2.Usuń ugotowane jarzyny z wyjątkiem marchwi i czosnku. Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, resztę zupy zmiksuj. Dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
3.Dopraw zupę sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta. Doprawić do smaku.

 

Delikatna i bogata zupa z curry

Składniki:
  • Olej – 2-3 łyżki
  • Cebula – 1 sztuka
  • 1 łodyga selera naciowego lub kilka plasterków korzenia
  • Marchew – 1 sztuka
  • Rosół drobiowo-wolowy Knorr – 1 sztuka
  • Imbir
  • Curry – 3 łyżki
  • Ostra papryka
  • Rama Cremefine Do gotowania – 1 łyżka
  • Papryka żółta – 1 sztuka
  • Ryż jaśminowy – 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Przesmaż na oleju posiekaną drobno cebulę i pokrojone w paski warzywa, smaż przez ok. 3 minuty. Dodaj ryż i zalej 1 litrem wody.
  2. Dodaj zawartość torebki Rosołu z kury Knorr. Wsyp curry i gotuj razem aż ryż będzie miękki. Przypraw imbirem i ostrą papryką.
  3. Wlej na talerz i udekoruj Ramą Cremefine Do gotowania.

Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszamy na www.knorr.pl

 

Pomysły na codziennie inne pyszne danie znajdziesz

na naszym profilu „Co dziś na obiad?” na Facebook’u.

Wolisz przepisy w wersji video? Inspiracji szukaj na naszym kanale YouTube!

Źródło Knorr. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy