Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”.
Nowoczesne technologie powinny przede wszystkim poprawiać jakość codziennego życia. To właśnie dzięki nim sprzątanie nie jest już czynnością mało lubianą, a wręcz przyjemną. Jak to możliwe? Odpowiedzią są innowacyjne
Informacja prasowa z d. 10.10.2019Największe wydarzenie naukowe w Polsce.Gdynia E(x)plory Week startuje 23 październikaProjekty badawcze młodych naukowców z całego kraju, dyskusje ekspertów dotyczące przyszłości polskich sz
Tegoroczna wiosna była wyjątkowo ciepła – w kwietniu i w maju padł rekord temperatury na tle całej, sięgającej przeszło 200 lat wstecz historii pomiarów. Jeśli trend utrzyma się przez całe lato, przed nami naprawdę upaln
Warszawa, 12 września 2019 r.Informacja prasowaFajnie, fajniej… Delecta, czyli słodkie nowości produktowe!Jesień to sezon nowości, które królują w ramówkach telewizyjnych, w prasie i internecie, a także na sklepowych pó
Panna cotta ze śliwkami kalifornijskimiSkładniki:250 ml śmietanki kremówki 36%250 ml mleka8 śliwek kalifornijskichskórka otarta z połowy limonki3 łyżeczki żelatyny w proszku80 g cukruPrzygotowanie:Żelatynę zalej 3-
Kraków, 6 marca 2019 r.Informacja prasowa5 pomysłów na dzień kobiet. Co dać osobie, która ma niemal wszystko?Dzień kobiet zwiastuje nadejście wiosny. Kwiaciarnie przeżywają jeszcze większe oblężenie niż w walentynki. M
2018-02-12, 08:32Eurofirany budzą wnętrza z zimowego snuPastelowa kolorystyka, subtelne zdobienia i przyjemne w dotyku tkaniny – styliści marki Eurofirany przygotowali specjalną kolekcję zapowiadającą nadejście wiosny. Wśr
Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formiePrzepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić
Tłuszcz, a nie szkodziPodstawą właściwego odżywiania jest równowaga, umiar i rozsądek w doborze składników codziennych posiłków. Od tego jak jemy zależy nasze samopoczucie, stan naszego organizmu, to czy jesteśmy odporni