Informacja prasowaWarszawa, 14 czerwca 2018 r.Większość z nas, bo aż 64 proc planując jedzenie do pracy, decyduje się na samodzielnie zrobione kanapki czy sałatki. 39 proc. je obiady przygotowane w domu, a 37 proc. wybiera zdr
6 marca 2018, WarszawaAnd The Oscar goes to…Wczorajszej nocy odbyła się wyczekiwana przez fanów filmów, mody i muzyki oscarowa gala. Amerykańska Akademia Filmowa już po raz 90. przyznała najważniejsze nagrody dla filmów i
Informacja prasowaPoznań,17 lipca 2018 r.Sezon grillowy w pełni, a ty nie masz już pomysłu jakimi potrawami zaskoczyć swoich znajomych podczas kolejnego spotkania? Nie musisz się martwić, bo eksperci Jasmeen przygotowali nowe,
Listopadowa wartość Barometru Carrefour – Wskaźnika Koniunktury Konsumenckiej wyniosła -8,4 punktu (w skali od -100 do +100), co oznacza, że wzrosła o 2,5 punktu w porównaniu z notowaniem z poprzedniego miesiąca. Obecny
Informacja prasowaWarszawa, 18.09.2017 r.Kradzieże i uszkodzenia pojazdów – raport zagrożeńdla polskich firm transportowychJak wynika z badania przeprowadzonego przez markę VIAON, przedsiębiorcy oraz kierowcy zawodowi coraz
Warszawa, 11 stycznia 2018 r.Polacy odkrywają prawdę o patrzeniuEye tracking stał się ostatnio bardzo popularnym narzędziem badawczym. A Polska jest jednymz liderów tej technologii na świecie – nasi naukowcy pracują nad ro
Jeszcze więcej smaku – sekrety karmelizacji i rumienieniaZłocisty kolor, słodki, delikatnie śmietankowy smak i wyjątkowy aromat – któż potrafi oprzeć się karmelowym słodkościom? Karmel świetnie sprawdza się jako eleme
Niedługo po tym, gdy przyjdą pierwsze w tym roku upały, będziemy poszukiwać skutecznych sposobów na ochłodę. Okazuje się, że to nie takie proste. Zimny prysznic, lody i zmrożone napoje mogą wywrzeć efekt odwrotny od zamier
Ciesz się smakiem zimnych lodów i gorącej kawy– bez bólu zębów!Słodki sorbet truskawkowy czy rożek o smaku słonego karmelu z bitą śmietaną i polewą czekoladową? Wybór wydaje się być trudny, ale nie dla osób cierpi
W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Podpowiadamy, jak to zmienić Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny